Wednesday, May 13, 2009

Föreläsning av Clas Björling

Igår var den första föreläsningen av tre i en serie som handlar om uthållighetsidrott. Detta är ett arrangemang som SISU i Örebro tagit initiativ till i samarbete med Örebro AIK, Örebrocyklisterna och Karslund Skidor. Vid detta tillfälle föreläste Clas Björling och vi i Örebro AIK var med och arrangerade.

Foto: Anna Finnson, SISU.

Clas bjöd verkligen på sig själv och berättade utförligt om sitt liv som elitidrottare som innehållit både medgång och motgång. Från att haft en spikrak uppåtgående kurva med junior VM-guld i IM Hawaii 2002, en andraplats på IMNZ 2004 och svenskt rekord 2006 gick han in i den berömda väggen. Han har sedan dess arbetat med att komma tillbaka och sakta men säkert närmar han sig en comeback i Ironmansammanhang. Hans sätt att målmedvetet arbeta med sina problem är mycket inspirerande och det var skönt att höra hur han betade av sak efter sak som orsakade negativ stress för honom. Idag är han mycket noga med skynda långsamt och ha ett fokus på det som ger energi istället för det som tar energi.

Jag önskar verkligen Clas ett stort lycka till och är djupt imponerad av den återhämtning han gjort. Med stor sannolikhet kommer han tillbaka starkare än han var innan och krigar i toppen många år framöver! Tack för en bra föreläsning som gav otroligt mycket för mig att ta med i min egen satsning!

För er som vill gå på kommande föreläsningar kan ni kolla denna länk: Uthållighet x 3

Clas egen berättelse om det som hänt:
Del 1
Del 2

Clas hemsida

1 comment:

Anonymous said...

Ja, troligen sa det ar