Monday, May 18, 2009

Planering inför Klassikern

Är förkyld och får väl ta det lugnt ett par dagar. Så länge det är en förkylning som är "normal" kan det nästan bara vara skönt. Typ en dag lite seg, en dag med massa snor och en dag med återhämtning. Håller den sig så blir det lite vila och man kan komma tillbaka pigg och fräsch till träning ganska omgående. Vi får alltså hoppas det är en "bra" förkylning jag har nu :)

I övrigt håller jag och Kleberg på att planera inför årets första stora utmaning. Vi ska ju roa oss med att köra en svensk klassiker i ett sträck i samband med Vätternrundan och ungefär så här kommer det se ut mellan fredag och lördag 12-13/6:

17.00
Vi börjar den lilla weekendaktiviteten med sightseeing i den vackra Göta Kanal. Simturen startar vid Borenshults slussar och slutar uppe i centrala Motala ganska nära starten för Vätternrundan faktiskt där vi etablerar ett litet "klassikercentrum". Enligt hitta.se är det i princip exakt 3km denna sträcka och det passar ju bra :)

Så här ser det ut där vi ska simma. Sweet!

18.00
Vid det här laget börjar det dra ihop sig till den första starten i Vätternrundan men innan vi kommer iväg på den ska vi först ta oss an 90km på rullskidor. Banan är inte riktigt spikad just nu men det lutar åt att vi kör några varv på en 5-kilometersslinga jag tittade ut igår. Fördelen med varvbana är ju att vi kan ha ett bord uppställt med energi och så får vi lite påhejande från våra supporters med jämna mellanrum. Och så passar det såklart Klebergs lite märkliga dragning att ju mer enformigt det är desto bättre. Skulle han få bestämma skulle vi köra hela loppet på en friidrottsbana ...

00.00
Dags för 30 mil cykel. Svårt att säga hur lång tid det tar att åka 90km rullskidor men under sex timmar borde vi klara det på. Jag har starttid 01.40 tror jag men vi kör så fort vi är klara. Det är alltså riktiga Vätternrundan vi kommer köra och det är ju naturligtvis på gränsen till fusk. Vi kommer ha draghjälp då vi har för avsikt att snyltåka i klungor hela vägen och det är full service via de vanliga depåerna. Egentligen borde vi kört solo på tempocykel hela vägen utan stopp som sanna triathleter vi är. Nu kommer det ju bli en barnlek och ren transportsträcka inför avslutningsetappen ;) Vårt serviceteam får nu gå och sova några timmar då vi klarar oss själva.

12.00
Som synes tar jag till ordentligt med tiden nu men det är lika bra att vara på den säkra sidan. Givetvis kommer vi inte hålla på i tolv timmar men vi kanske åker på en punka eller två. Skämt å sido är det omöjligt att sia om tider men hur som helst så tänker vi när vi kommer åter till Motala ägna oss åt 30km löpning. Som det ser ut just nu springer vi några varv runt kanalen men det kan också bli Fålahagen. Platt eller autentiskt backigt ... det är frågan. Fördelen med att springa runt kanalen är att det är sjukt vackert (om man nu kan uppskatta det vid det här laget) och det blir perfekt med anslutning till vår lilla sweetspot. Å andra sidan är det ju viss charm med att göra det så jävligt som möjligt när man ändå håller på. Vi får se hur det blir ...

Detta är helt och hållet ett litet test på hur man klarar av att vara igång så länge och det kommer nog bli ganska skoj i det stora hela. Vi siktar på att stötta varandra och ha roligt så länge som möjligt i ett lugnt och skönt tempo. Givetvis kommer det bli en och annan tung period men tänk så många timmars nöje vi får! Vi kommer som sagt ha viss hjälp av ett serviceteam bestående av nära och kära som ska serva med sportdryck, gele och lite kramar. I huvudsak blir det kost bestående av sött sliskigt skit. Eventuellt blir det en enklare måltid innan Vätternrundan. Jag kan tänka mig en ostkaka med sylt och vispgrädde t.ex.

Mer detaljer när vi närmar oss. Nu ska jag försöka återhämta mig genom att gå och lägga mig tidigt. Sov gott!

No comments: